Cookies

Pre lepšie fungovanie webu používame súbory “cookies”.
Viac informácií o týchto súboroch.

4 tipy ako sa pripraviť na dovolenku s drobcom

Dovolenka. To je oddych, relax, slnenie sa a najmä pohoda. Práve to však pre mamičky s malým bábom často neplatí. Systematickým plánovaním a prípravou je však možné vyhnúť sa stresovým situáciám, ktoré by vám dovolenku poriadne znepríjemnili. Vezmite si do ruky šikovný zápisník a plánujte s nami!
Čítať ďalej

1. Efektívne balenie

Pri balení sa rozhliadnite okolo a vytvorte si prehľadný zoznam. Všetko, čo používate najčastejšie si do zoznamu napíšte ako prvé. To zahŕňa oblečenie, hygienické potreby, ako napr. vlhčené obrúsky, detský olejček či krém na ošetrenie pokožky dieťatka. Oblečenie prispôsobte potrebám dieťatka, nezabudnite na šatku či klobúčik, zvoľte ľahké a vzdušné materiály, aby detská pokožka „dýchala“. Nezabudnite ani na ošetrujúce prípravky, ktoré ochránia detskú pokožku pred slnkom.

2. Chutná strava

Zatiaľ čo vy si môžete vychutnať ľahký obed či večeru priamo v reštaurácii, dieťatko toho v tomto smere na výber veľa nemá. Myslite na to, že váš drobec potrebuje poriadny pitný režim. Aj jeho telíčko totiž dostáva v lete zabrať. Ak už vaše dieťa nedojčíte, pripravte mu napríklad nesladený čaj. V prípade núdze postačí aj neochutená a neperlivá dojčenská voda, ktorá jeho organizmus osvieži. Aby ste sa so stravou pre vašu ratolesť príliš nezaťažovali, vyskúšajte napríklad zeleninovú polievku od OVKO, ktorá je vhodná pre dojčatá od dokončeného 6. mesiace veku. Polievka je základ pre správne stravovanie dieťaťa. Obsahuje chutnú zmes kuracieho mäsa a zeleniny. Stačí ju len ohriať vo vodnom kúpeli a podávať. Je výdatná a zasýti, neobsahuje lepok a normalizuje stolicu. Je tiež zdrojom minerálov, ľahko stráviteľných sacharidov a živočíšnych bielkovín.

3. Liečivá a dokumenty

V prípade, že je vaše dieťatko dlhodobo choré, má alergiu alebo intoleranciu, nezabudnite si dôkladne skontrolovať a zabaliť aj potrebné lieky. Niektoré liečivá sú totižto v iných krajinách nedostupné, popr. ich nie je možné zakúpiť bez predpisu. Taktiež nezabudnite na dokumentáciu k zdravotnému stavu dieťaťa, aby ste aj v nečakaných situáciách mohli pomôcť, a to nielen vy, ale najmä lekári.

4. Maličkosti, na ktorých záleží

Hračky, obľúbené plyšáky či pesničky? Aj to by malo byť na vašom zozname a zároveň aj v kufri. Dieťatku doprajte spánok na čerstvom vzduchu a v tieni, nevystavujte ho priamemu slniečku a snažte sa ho pravidelne osviežovať. Prečítajte mu rozprávku alebo sa s ním len tak zahrajte. Pamätajte, že vaše dieťatko bude spokojné a šťastné iba vtedy, ak budete spokojné aj vy. Snažte sa preto myslieť dopredu, všetko si starostlivo naplánujte a dovolenku s dieťaťom zvládnete oveľa ľahšie.J

P.S. Dovolenkavolááá!