Cookies

Pre lepšie fungovanie webu používame súbory “cookies”.
Viac informácií o týchto súboroch.

7 dôvodov prečo ísť s deťmi do reštaurácie

Ako rodič ste určite zažili situáciu, kedy ste sa rozhodli najesť v reštaurácii spolu s vašimi ratolesťami. Skúsenosti v týchto situáciách môžu byť rozličné – od prekvapivo pozitívnych cez rozpačité, v najhoršom prípade i veľmi negatívne. Nenechajte sa odradiť nepodarenými začiatkami. Chce to len trochu trpezlivosti a cviku a aj s deťmi si môžete jedlo v reštaurácii vychutnať. O tom, že to prospeje najmä drobcom, vás presvedčí našich 7 dôvodov, prečo sa vybrať do reštaurácie s deťmi.
Čítať ďalej

1. Zmena prostredia

Nielen vy z času na čas oceníte výmenu kuchyne za peknú reštauráciu, kde sa navyše personál postará o váš komfort. Pre vaše deti je to zas nové, nepoznané prostredie, ktoré ich určite zaujme. Veď doma to už poznajú a v blízkom parku tiež. Nové situácie a zmena okolia prispievajú k rozvoju myslenia i motorických schopností dieťaťa.

2. Zmena chutí

Nepochybujeme o vašich kulinárskych zdatnostiach. Tradičná kuchyňa však vie byť niekedy stereotypná. V reštaurácií má dieťa možnosť objavovať nové suroviny, chute a ich kombinácie.

3. Slušné správanie v akcii

Nové prostredie a ľudia dávajú deťom dostatok priestoru na preskúšanie nadobudnutých zásad slušného správania, ktoré spoločne trénujete doma. V praxi to znamená nielen ako jesť či sedieť, ale i poprosiť a poďakovať.

4. Vidieť dobrý a zlý príklad

Raz vidieť je lepšie ako stokrát počuť pre deti platí niekoľkonásobne. Pozorovaním ostatných detí a dospelých sa tak môžu rýchlejšie naučiť, čo je na verejnosti a v spoločnosti vhodné, a čo sa jednoducho nepatrí.

5. Nadväzovanie sociálnych vzťahov

Doma sa dieťa stretáva len so známymi a veľmi blízkymi osobami. Pre jeho správne zaradenie do spoločnosti je dôležité naučiť sa registrovať existenciu a kontakt s druhými ľuďmi a nadväzovať primerané vzťahy.

6. Dobré jedlo za odmenu

Vedieť deti motivovať je niekedy alfou i omegou. K vašim fintám môže pribudnúť občasná návšteva reštaurácie, ktorú ste si ako rodina obľúbili.

7. Nemusíte variť

Na záver nám nedá nespomenúť celkom praktické dôvody. Nie každý deň sa vám predsa chce stráviť hodiny pri sporáku. Jesť sa však musí; zdravé a chutné jedlo je pre deti základ. Nemusíte však vždy v takýchto prípadoch chodiť do reštaurácie, naše hotové pokrmy v kapsičkách zachutia každému malému stravníkovi.