Cookies

Pre lepšie fungovanie webu používame súbory “cookies”.
Viac informácií o týchto súboroch.

7 tipov na odmenu za vysvedčenie

Hurááá, prázdniny! Podobné veselé výkriky máte doma určite i vy. Práca počas školského roka je konečne „zdokumentovaná“ čierne na bielom. Vydýchnuť od povinností si môže nielen váš nezbedník, ale i vy. To si zaslúži odmenu, nemyslíte? Ako teda osláviť začiatok prázdnin? Máme pre vás tipy aj na darčeky, ktoré urobia radosť celej rodine!
Čítať ďalej

1. Výlet na vytúžené miesto

Aj vaše dieťa vám donekonečna „píli“ uši s tým, že chce ísť do zoo, na hrad či do aquaparku? Kvôli pracovnej vyťaženosti počas roka však nemusíte mať na to čas, ani chuť. Spravte si spoločný výlet na oslavu úspešného ukončenia školy. Je to tiež i malá náhrada za dovolenku, ak sa vám počas leta z nejakých príčin nevydarí. Naplánujte si trasu, prípadne si zaznačte miesta, ktoré si chcete určite pozrieť. Môžete si z výletov spraviť „víkendový seriál“. Nezabudnite ani na chutnú desiatu. Pre malých bádateľov pribaľte výživy či hotové jedlá OVKO, väčší si pochutia na ovocných kapsičkách, napríklad z radu BIO.

2. Bicykel či výstroj na obľúbený šport

Počas leta majú deti kopec možností objavovať okolie a zažiť veľa dobrodružstiev. V súčasnosti je však obľúbenou aktivitou sledovať celé dni televíziu, či sociálne siete. Nedovoľte, aby dieťa presedelo doma celé prázdniny- darujte mu napríklad bicykel alebo korčule. Máte doma športového nadšenca? Určite sa poteší nejakému peknému doplnku alebo časti výstroja.

3. Kniha

Dobrodružstvá na deti čakajú aj na stránkach kníh. Ak to vaše hlce jednu za druhou, podporte ho v tejto zdravej aktivite. Darujte mu vytúženú knihu; ak ho chcete prekvapiť, skúste vybrať nejakú vy.

4. Zmrzlina alebo pizza

Vari sa ani nenájde dieťa, ktoré by aspoň jednu z týchto vecí nemilovalo! Pokojne im doprajte i obe, detská radosť je zaručená.

5. Večerný program

Naplánujte si s deťmi večer, najlepšie pár hodín pred tým, ako by sa mali uložiť do postele. Vydajte sa na večernú prechádzku, do reštaurácie či do kina. Najmä pre menších školáčikov to bude naozaj výnimočný zážitok.

6. Lístky a vstupenky

Ak premýšľate, ako za vysvedčenia tínedžera, máme pre vás tip. Darujte mu lístky na festival či koncert, ktorý by rád videl a zažil. Určite nepohrdne ani vstupenkou na nejakú vyhliadnutú atrakciu vo vašom okolí.

7. Príspevok na vysnívanú vec

Vhodnosť finančných darov pre deti za vysvedčenie je síce diskutabilná, avšak netreba na ne zabúdať. V skutočnosti je to len na uvážení rodiča, či takto svoje dieťa odmení. Presvedčiť by vás mohla situácia, že si vaša ratolesť túži niečo kúpiť a poctivo si na to šetrí. Malý príspevok ako odmena sa v takýchto prípadoch určite hodí.