Cookies

Pre lepšie fungovanie webu používame súbory “cookies”.
Viac informácií o týchto súboroch.

Ako si s deťmi užiť zimu?

Premýšľate, aký program by ste pripravili pre svoje deti v tomto zimnom období? Ak je vo vašom okolí dostatok snehu, vyrazte s nimi von. Zábava v snehu rozžiari všetky detské očká a vyčarí im úsmev na tvári. Lenže, čo vymyslieť, ak vám Perinbaba nenadelila snehovú nádielku? Nezúfajte, pretože zabaviť sa môžete aj v teple vášho domova. Ponúkame vám niekoľko tipov na „zimné“ aktivity v akomkoľvek prostredí.
Čítať ďalej

Kŕmenie vtáčikov

Ak chcete pomôcť vtáčikom, skúste im postaviť domček, do ktorého im nasypete vtáčí zob. Stavanie takéhoto kŕmidla zabaví vaše dieťa na pár hodín a navyše bude mať zo seba dobrý pocit, že vďaka nemu budú mať vtáčiky plné brušká. Pokiaľ však v rodine nenájdete žiadneho kutila, ktorý by sa na to podujal, v obchode kúpite krmivo pre vtákov v tvare guličiek. Stačí, ak ich navlečiete na špagát a rozvešiate ich na stromy v záhrade, prípadne na balkón. To isté môžete urobiť aj s tyčinkami, ktoré sú určené ako potrava pre vtáčiky.

Korčuľovanie či sánkovanie?

Máte v blízkosti svojho bydliska zamrznutú plochu, kde sa môžete ísť so svojimi ratolesťami korčuľovať? Potom neváhajte a zavolajte aj susedove deti. Vytvorte s nimi dve družstvá a vrhnite sa na ľadový hokej. Túto činnosť môžete praktizovať aj na odhrabanom snehu a vy si aspoň nemusíte robiť starosti, kde vo vašom okolí hľadať klzisko. Navyše, tým urobíte radosť aj deťom, ktoré sa nevedia korčuľovať. Ak sa dievčatám nebude pozdávať nápad s ľadovým hokejom, maminy ich môžu vziať sánkovať sa na najbližší zasnežený kopec spolu s kamarátkami. Aby ich táto činnosť tak skoro neomrzela, vymyslite rôzne variácie pretekov. Sladká odmena v podobe ovocných výživ OVKO určite poteší víťaza, ale aj porazených.

Postavte si snehuliaka

Pamätáte si, ako ste v detstve stavali snehuliakov? Doprajte tento radostný pocit aj svojim drobcom. Vezmite si so sebou aj zopár vecí (mrkva, gaštany a pod.), ktorými by ste mohli snehuliaka ozdobiť a vyhláste medzi členmi svojej rodiny súťaž o najkrajšieho snehuliaka. Takáto „akcia“ rozveselí nielen malých, ale aj veľkých.

V pohodlí domova

Chýba vo vašom meste sneh a vy nemôžete s deťmi absolvovať klasické aktivity, ktoré sú s ním spojené? Zapojte trochu fantázie a vaša ratolesť si na nedostatok snehu ani nespomenie. Stačí, ak oprášite váš stan, roztiahnete ho v obývačke a vysteliete ho dekami a vankúšmi. Urobte svojmu drobcovi pevnosť, v ktorej sa bude môcť hrať či pozerať svoje obľúbené rozprávky. Keď nemáte stan, môžete využiť deky alebo plachty, ktoré prehodíte cez dve stoličky, prípadne cez stôl. Vytvorenú pevnosť ozdobte svetielkami, ktoré ju počas tmy vášmu dieťaťu zútulnia.

Spoločenské hry nikdy neomrzia

Deti nemusia tráviť svoj voľný čas iba hraním sa rôznych videohier alebo so smartfónom v ruke. Vytiahnite zo skríň staré klasiky v podobe „Človeče, nehnevaj sa“, „Monopoly“ alebo iných spoločenských či kartových hier. Uvidíte, že vaši drobci tento nápad ocenia.