Cookies

Pre lepšie fungovanie webu používame súbory “cookies”.
Viac informácií o týchto súboroch.

Čo s deťmi počas letných prázdnin? Dajte ich do tábora!

Myšlienka na leto a blížiace sa prázdniny vyčarujú úsmev na tvári nejedného malého šibala. U pracujúcich rodičov však pribudnú starosti, ako mu vyplniť dvojmesačné voľno. Ak sa pasujete s podobným problémom, vhodným riešením pre vás a vašu ratolesť môže byť práve letný tábor. Prečo?
Čítať ďalej

Odlúčenie posilní samostatnosť dieťaťa

Niektoré deti sú na svojich rodičov naviazané až príliš. To isté však môže platiť aj o druhej strane, pre ktorú je už len predstava času bez svojich ratolestí hotová pohroma. Od určitého veku však dieťa potrebuje byť v prostredí bez rodičovskej kontroly. Niet sa čoho obávať, v letných táboroch na malých nezbedníkov dohliadajú kompetentní pracovníci. Krátkodobé odlúčenie dieťa učí samostatnosti a zodpovednosti, no pomáha i s budovaním sebadôvery a sociálnych zručností.

Nový kolektív, nová skúsenosť, nové prostredie

Zážitky z letného tábora patria k tým najkrajším a najintenzívnejším z celého obdobia detstva. Ak ste to niekedy absolvovali na vlastnej koži, určite nám dáte za pravdu. Deti majú možnosť spoznať nových ľudí, získať nových kamarátov a prežiť neopakovateľné dobrodružstvá. Navyše, prospeje im aj zmena prostredia. Väčšina pobytových táborov sa nachádza v prírode, čo je pre zdravie detí veľkým plusom.

Trávenie voľného času aktívne

Počas prázdnin majú deti celý čas pre seba. Školské povinnosti môžu odložiť a užívať si letné dni. Napriek tomu ich často trávia pri počítači, alebo televízií. V tábore sa im venujú skúsení animátori, ktorí pripravujú celodenné aktivity. Spája sa tak príjemné s užitočným – deti si oddýchnu a vyšantia sa dosýta, vy zase budete mať istotu, že svoj voľný čas trávia zmysluplne.

Letné dobrodružstvá čakajú. Či už vašu ratolesť pomaly balíte do tábora, chystáte na rodinných výlet alebo na dovolenku pri mori, nezabudnite na chutnú desiatu na cestu. Naše kapsičky a výživy OVKO sú vhodné pre celú rodinku; vynikajúco chutia a zasýtia.