Cookies

Pre lepšie fungovanie webu používame súbory “cookies”.
Viac informácií o týchto súboroch.

Do vianočných príprav zapojte aj drobcov!

Pomaly ale iste už klepú na dvere; máte všetko pripravené? Upratať, napiecť a vyzdobiť domov totiž nestihnete za jeden-dva dni. Nie všetko však musí byť len na vás, do vianočných príprav zapojte aj svoje ratolesti!
Čítať ďalej

Určite to poznáte na vlastnej koži – len čo začnete s prípravou koláčov, spomeniete si na neumyté okná, neozdobený stromček či prach v obývačke. Nečudo, ak vás rozčarujú slová o Vianociach ako o „sviatkoch pokoja a pohody“. Plánovanie a príprava (napriek tomu) najkrajších sviatkov v roku dáva niekedy poriadne zabrať. Kým väčšina dospelákov je na tom podobne, najmenší nemusia mať pre nedostatok nášho času veľa pochopenia. Spojte preto príjemné s užitočným a zapojte ich do procesu tiež! Ako na to?

Upratovanie hrou

Že vaši malí nezbedníci narobia pri upratovaní väčší neporiadok, ako bol pôvodne? Nie vždy to tak musí byť; tajomstvom je vhodná zábava. Darujte im napríklad náradie na upratovanie. Detská metla, mop či čistiace utierky – aj vďaka nim sa tak bude cítiť ako plnohodnotný člen „upratovacej čaty“, a nebude si vyžadovať toľko vašej pozornosti. Potom im už len zverte primerane náročnú úlohu a za jej splnenie nezabudnite deti odmeniť niečím zdravým, no sladkým – napríklad niektorým pouchom OVKO.

Hurá na zdobenie medovníkov!

Na rozdiel od upratovania, k tejto aktivite sa deti rady pridajú aj bez použitia rôznych fínt či trikov. Rovnako ich bude baviť aj pečenie samotné. Skúste tradičné medovníky ozvláštniť potravinárskymi farbami a dekoračnými cukrovinkami. Síce nebudú podľa vašich predstáv, ale budú vlastnoručne vyrobené vašimi deťmi, ktoré vám aspoň takto ušetria trochu práce.

Stromček podľa detskej fantázie

Zdobenie stromčeka patrí k aktivitám, pri ktorých sa aj vaše deti dozaista rady vybláznia. Rôznofarebné gule, všakovaké ozdoby a fascinujúce svetielka ohromia malých kreatívcov natoľko, že úplne zabudnú na čas! Zdobenie stromčeka je pre mnohé rodiny tradícia, preto do nej zasväťte svojich potomkov čím skôr. Aby ste predišli prípadným nehodám a stratám vzácnych ozdôb, vyčleňte im bezpečné nerozbitné; zvyšok môžete na stromček zavesiť vy.