Cookies

Pre lepšie fungovanie webu používame súbory “cookies”.
Viac informácií o týchto súboroch.

Domáci miláčik pre deti?

Aj vaše deti stále dobiedzajú s tým, že chcú šteniatko, škrečka alebo korytnačku? Téma domácich miláčikov pre deti sa v rodičovských kruhoch rozoberá často. Či už v tom máte alebo nemáte jasno, máme pre vás hneď niekoľko dôvodov, prečo je to dobrý nápad.
Čítať ďalej

Odborníci hovoria áno

Prítomnosť zvierat je v živote každého dieťaťa dôležitá. Tie exotické v zoo mu však raz za čas nestačia. Je vraj priamo preukázané, že domáce zvieratká pomáhajú dieťa rozvíjať sociálne, emocionálne, kognitívne i fyzicky. Ak s ním vyrastajú, zvyšuje sa im sebavedomie. Naopak netrpia pocitmi osamelosti, vedia sa rýchlejšie zaradiť do kolektívu a komunikovať s ľuďmi.

Starostlivosť o ďalšieho „člena rodiny“ pokojne zverte deťom. Zo začiatku je vhodné mu pri plnení povinností pomáhať, po čase by však malo takmer všetko zvládnuť samé. Spoločná činnosť a záujmy utužia aj rodinné vzťahy. Dieťa sa tiež naučí zodpovednosti, empatii, disciplíne, no najmä získa nenahraditeľného priateľa. Práve preto sa odporúča zadovážiť domáce zvieratko hlavne jedináčikom.

Ideálne zvieratko pre vášho drobca

Skôr, ako sa rozhodnete zaobstarať svojej ratolesti domáceho maznáčika, dobre zvážte svoje bytové podmienky. Túži po psíkovi, ale vy máte len malý byt? Zamerajte sa radšej na plemená menšieho vzrastu, prípadne mačku. Za úvahu tiež stoja schopnosti dieťaťa. V prípade, že máte pocit, že je vysnívané zviera nad jeho sily, hľadajte nejaké menej náročné. Verte, že ho potešíte oveľa viac, než akoukoľvek hračkou.