Cookies

Pre lepšie fungovanie webu používame súbory “cookies”.
Viac informácií o týchto súboroch.

S týmito potravinami nemá choroba šancu!

Poznáte to. Príchod zimy síce prináša mnoho radostí a zábavy, našim drobcom však často i nepríjemnú chrípku a prechladnutie. Základom silnej imunity je prijímanie dostatku vitamínov. Prečítajte si v článku, ktoré ovocie a zeleninu by vaše ratolesti určite nemali vynechať.
Čítať ďalej

Jablko

Už naši predkovia poznali jeho pozitívne účinky na zdravie. V miernom podnebí sa mu mimoriadne darí, jabloň možno nájsť takmer v každej záhrade. Ak ho konzumujete pravidelne, určite sa to odrazí na zdraví vás, i vašich detí. Obsahuje totiž veľké množstvo vitamínu C, betakarotén, železo, vápnik, kyselinu listovú, kvalitné sacharidy a bielkoviny. V zimných mesiacoch ho môžete svojim ratolestiam dopriať v chutnej a hravej forme – v našich OVKO kapsičkách a výživách v skle. Ak by vášmu maškrtníkovi bol jeden druh ovocia málo, vyskúšajte rôzne lahodné kombinácie, napríklad s hruškou, banánom, čučoriedkami alebo broskyňou.

Hruška

Po jablku je pravdepodobne druhým najobľúbenejším ovocím v našich končinách. V 100 gramoch tejto šťavnatej dobroty dodáte telu až polovicu odporúčanej dennej dávky vlákniny. Tá je dôležitá na správnu činnosť trávenia a čriev. Ak máte doma malého alergika, ani vtedy sa konzumácií hrušky nemusíte báť. Ide totiž o hypoalergénne ovocie, takže úroveň alergickej reakcie je naozaj veľmi nízka.

Jahody, čučoriedky, slivky

Najmä posledné dva druhy využívali naše prastaré mamy ako univerzálny liek pri chrípke a prechladnutiach. Slivkový lekvár alebo čučoriedkový džem podávali chorým na zníženie horúčok a upokojenie. Najviac chuti a vitamínov majú práve v lete. Aj keď ich v chladnejšom období nie je problém dostať v supermarketoch, nie vždy môžete očakávať pravú plnú chuť a sladkosť tohto ovocia. Preto siahnite po našich výživách OVKO, ktoré určite nesklamú.

Brokolica

Toto nevábne zelené „čudo“ má pre zdravie detí mimoriadny význam. V jej ružičkách sa nachádza vitamín C. Dokonca toľko, že polovica jej hlávky doplní rovnaké množstvo odporúčanej dennej dávky. A to už je dôvod, prečo ju zaradiť malým nezbedníkom do jedálnička! Napriek tomu, že je veľmi zdravá, neteší sa u malých stravníkov veľkej obľube. Vyskúšajte malú fintu – naše BIO brokolicové pyré so zemiakmi v atraktívnom obale.

Mrkva

Vašim školákom pomôže zlepšiť pamäť i schopnosť sústrediť sa. Vďaka svojím antibakteriálnym a protizápalovým schopnostiam pomáha imunite bojovať s vírusmi a infekciami. Dokonalý parťák na boj so zimou, čo poviete? U nás ju nájdete nielen vo výživách, kapsičkách a bio výrobkoch, ale tiež i v hotových pokrmoch, napríklad v kombinácii s kuracím mäsom, hovädzinou a zemiakmi.