Cookies

Pre lepšie fungovanie webu používame súbory “cookies”.
Viac informácií o týchto súboroch.

Spestrite svojmu školákovi desiatu!

Jeseň i nový školský rok je v plnom prúde. Veríme, že ste jeho štart zvládli s ratolesťami bez problémov a už teraz sa spoločne tešíte z úspechov. Každodenná príprava školopovinných detí je možno o niečo jednoduchšia, ako starostlivosť o batoľa. Skontrolovať úlohy, žiacku knižku, aktovku alebo batoh s prichystanými knihami podľa rozvrhu, ráno pripraviť desiatu. Chlieb s maslom a šunkou však po čase omrzí a desiatový box vášho školáka priam volá po zmene? Inšpirujte sa a tvorte. Heslo znie: zdravá a lahodiaca všetkým zmyslom!
Čítať ďalej

CHUTNE A ZAUJÍMAVO

Príprava desiatej môže byť pre mnohých rodičov veľkou výzvou. Najmä ak aj ten váš nezbedník odmieta jesť všetko, čo mu pripravíte. Ani v tomto prípade by ste nemali hádzať flintu do žita. Nachystať si jedlo do školy samostatne by ste mali dovoliť až vtedy, keď bude vedieť, čo je vhodné a čo radšej vynechať. Rovnako nie je dobrým riešením poslať ho z domu s určitou sumou peňazí rovno do obchodu. Jedlo medzi raňajkami a obedom, ktoré vaša ratolesť skonzumuje počas prestávky, hrá v jeho dennom príjme a vývoji dôležitú úlohu. Preto určite potrebuje rodičovský dohľad.

Menšie deti často odmietajú zeleninu či ovocie. Veľakrát ho nemusia ani ochutnať, a už majú voči určitému druhu vytvorené nesympatie. Keďže prvé „jedia“ oči, skúste sa zamerať na vizuálnu stránku. Niekedy postačí len nakrájať problémovú surovinu na menšie kúsky alebo vytvoriť zaujímavé tvary.

Aby detský organizmus dostal naozaj všetko, čo pre správny vývoj potrebuje, nezabúdajte ani na pestrosť jedál. Nátierky, kvalitné šunky a drobné sladkosti by sa mali striedať a obmieňať. Môžete si však vytvoriť aj určité stereotypy. Napríklad každú stredu pribalíte svojej ratolesti domáci koláčik.

Nezúfajte, ak na veľké zmeny nemáte ráno čas. Niekedy postačia maličkosti na to, aby jedlo pre vášho školáka skvelo chutilo a zároveň bolo zdravé. Oboje vlastnosti majú naše ovocné kapsičky v praktickom obale. V ponuke nájdete tiež s BIO zložením alebo bez pridaného cukru.