Cookies

Pre lepšie fungovanie webu používame súbory “cookies”.
Viac informácií o týchto súboroch.

Vianočný darček pre bábätko

Slávenie prvých Vianoc s bábätkom možno čaká aj vás. Aj keď ich dieťa v tomto útlom veku ešte veľmi nevníma, vraj dokáže atmosféru vycítiť. Určite by ho teda mal pod stromčekom čakať darček. Poradíme, čo je ako jeho prvý vianočný darček vhodné.
Čítať ďalej

Na vianočné darčeky pre bábätko existujú rôzne názory. Kým jedna skupina rodičov nakúpi hromadu hračiek, s ktorými sa dieťa zahrá až o niekoľko mesiacov, pre druhých je to úplná zbytočnosť, pretože bábo si materiálne veci ešte nedokáže užiť. Ak ste v podobnej situácii a neviete sa rozhodnúť, poradíme vám. Základom je pozerať na úžitok veci a podľa toho vhodne vybrať. Máme pre vás tipy na niekoľko skvelých vychytávok, ktoré dieťatku i vám pomôžu lepšie zvládať prvé mesiace na svete.

Hrejivé vankúšiky

Nie je žiadnym tajomstvom, že bábätká dosť často bolí bruško a mávajú problém so spánkom. Hrejivé vankúšiky či vrecká však môžu pomôcť s oboma problémami. Zoženiete ich takmer v každom obchode s detskými potrebami, dokonca i v niektorých hračkárstvach. Ich kúpou navyše neuškodíte ani rodinnému rozpočtu. Stačí ich ohriať v mikrovlnnej rúre podľa návodu na použitie a priložiť ich bábätku na boľavé bruško. Teplo zmierni bolesť, uvoľní kŕče a váš drobec tak oveľa ľahšie zaspí.

Nočné svetielko

Aj u vás doma sa ozýva zúfalý krik vždy, keď zhasnete svetlo? Strach z tmy je bežný aj pre celkom malé bábätká. Vyriešiť to môže malé nočné svetielko, ktoré necháte počas noci v zástrčke. Nočné svetielka sú vyrobené tak, aby svetlo nerušilo, bolo príjemné pre bábätko i pre rodičov, s ktorými bude počas prvých mesiacov v spálni. Ak chcete niečo extra, existujú aj detské projektory premietajúce napríklad hviezdnu oblohu. Určite ich oceníte aj počas dňa, keď bude treba drobca niečím zaujať.

Hrazdička alebo deka na hranie

Pestré farby bábätká milujú! Obzvlášť, keď pomaly ale isto začínajú objavovať okolitý svet. Hrazdičky a deky na hranie obsahujú mäkkú podložku, nad ktorou sú upevnené rôznofarebné plyšové hračky. Pri kúpe sa vždy riaďte odporúčaniami výrobcu a vyberajte podľa veku dieťaťa. Keďže deti rady poznávajú svet aj hmatom, budú sa za hračkami načahovať. Dokonale sa zabavia a navyše si precvičia aj jemnú motoriku.

Plienková torta

Tento darček ocení najmä mamička. Každý drobec totiž spotrebuje niekoľko plienok denne, pričom z finančného hľadiska to nie je lacná záležitosť. Aby sa však darček zapáčil aj drobcovi, stačí ich pekne naaranžovať do tvaru torty, pridať pár atraktívnych doplnkov a drobností, a dokonalý darček je na svete!

EXTRA tip:

Ak máte doma drobca, ktorý sa začína zoznamovať s príkrmami, môžete niečo podobné vytvoriť aj z našich detských výživ OVKO. Ich lahodná chuť prevádza deti už po celé generácie a logo s havkom Ovkom zláka aj toho najprieberčivejšieho malého jedáka J